Nazor: Pusićeve izjave 'vrijede' koliko i one sudionika velikosrpske agresije!

15.02.2017. 17:38:00

Znanstvene ustanove ne trebaju reagirati na javne istupe članova marginalnih političkih stranaka i neozbiljnih aktivista pseudoznanstvenih nevladinih udruga, kazao je Nazor Zoran Pusić iz Antifašističke lige RH, ujedno i član Nove ljevice, u Varaždinu je na Documentinom skupu pod nazivom 'Slučaj generala JNA Vladimira Trifunovića' izjavio kako se u Hrvatskoj vodio građanski rat. Izazvao je tim riječima veliko negodovanje okupljenih, od kojih je većina sudjelovala u varaždinskim danima rata 1991. godine. Njegovu je izjavu za direktno.hr komentirao ravnatelj HMDCDR-a Ante Nazor. "Činjenice o karakteru Domovinskoga rata, odnosno velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, poznate su relevantnoj znanstvenoj zajednici, a i u široj stručnoj javnosti ih nitko ozbiljan ne dovodi u pitanje. Stoga držim da znanstvene ustanove ne trebaju reagirati na javne istupe članova marginalnih političkih stranaka i neozbiljnih aktivista pseudoznanstvenih nevladinih udruga, koje više nemaju utjecaj na javno mišljenje, kakav su imale u razdoblju procesa 'detuđmanizacije', rekao je Nazor. Nakon svega netočnoga što je u zadnjih 15-ak godina javno izgovorio, kazao nam je Nazor, posebice ne treba pridavati važnost neutemeljenim izjavama Zorana Pusića. "Te izjave u znanstvenom smislu nemaju nikakvu vrijednost, kao što je nemaju ni brojne izjave dežurnih kritičara – dužnosnika iz Srbije i sudionika velikosrpske agresije na Hrvatsku i BiH", zaključio je Ante Nazor za direktno.hr. Podsjetimo, uoči skupa o generalu JNA Vladimiru Trifunoviću,  članovi varaždinskog Kriznog štaba iz 1991. na konferenciji za novinare ocijenili su da je održavanje skupa 'perfidna provokacija' i 'pokušaj falsificiranja povijesti'.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.