‘Ne ćirilici u Vukovaru’ podijelilo i zagorske branitelje

26.11.2013. 14:27:50

26.11.2013.

Stjepan Pavliša: UDVDR se ne želi baviti politikom, neka naši članovi sami odluče hoće li potpisati ili ne, neka glasaju po savjesti Aktivnosti vezane uz prikupljanje potpisa za referendum građanske inicijative “Ne ćirilici u Vukovaru” podijelio je braniteljske udruge u Zagorju. Naime, od devet udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje su registrirane u Zagorju, u organizaciji prikupljanja potpisa sudjeluju samo četiri i to HVIDRA, Udruga Specijalne policije “Barun”, Udruga veterana Prve gardijske brigade te Udruge dragovoljaca i veterana Bedekovčina.

Moraju seliti štandove

Čelnici HVIDR-e jučer su u Svetom Križu Začretju održali i konferenciju za novinare. Predsjednik Milan Martinić rekao je kako žali što se prikupljanju potpisa po Zagorju nisu odazvale i ostale udruge, pa su tako štandove prisiljeni seliti tek po najvećim zagorskim gradovima i općinama i to po tržnicama i sajmovima, nakon misa i sl. Na pitanje koliko su dosad prikupili potpisa u Zagorju, Martinić je rekao kako su se sa središnjicom dogovorili da se brojke neće objavljivati. - Za sve što se dogodilo u hrvatskom gradu - heroju, pozivam sve branitelje, ali i ostale Zagorce da daju svoj potpis protiv ćirilice u Vukovaru - rekao je Martinić.

‘Projekti, a ne huškanje’

Predsjednik najbrojnije braniteljske udruge UDVDR-a Stjepan Pavliša ima drukčije mišljenje.- Mi nećemo sudjelovati u prikupljanju potpisa jer se ne želimo baviti politikom. Svojim članovima prepuštamo da potpisuju ili ne, te da glasaju po svojoj savjesti. Ja osobno mislim da se politikom mora baviti legitimno izabrana vlast te da nacionalnim manjinama ne bismo smjeli uskraćivati njihova već stečena prava - rekao je Pavliša te dodao kako se udruga bavi realizacijom projekata poput informatičkog opismenjavanja djece branitelja, a ne huškačkom politikom kao što to rade neke druge braniteljske udruge. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.