'Ne dozvolimo im da Vukovar pretvore u sjedište Vijeća srpskih općina'

16.05.2013. 11:13:07

'Svjesni smo kako za neke grad Vukovar nije i nikada neće biti mjesto posebnog sjećanja i pijeteta, kako će prema njemu i njegovoj žrtvi biti ravnodušni te kako će možda i nijekati simbolično značenje Vukovara u stvaranju i obrani Republike Hrvatske.', poručuju iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Vukovarcima se obratio otvorenim pismom u kojem ih poziva da na predstojećim izborima glasaju za tzv. hrvatski blok, odnosno koaliciju HDZ-HSP AS-DC-HSLS-BUZ. Priopćenje Stožera prenosimo u cijelosti. 'Stožer smatra kako su ovi lokalni izbori presudni za grad Vukovar i najvažniji od osamostaljenja Republike Hrvatske. Grad se nalazi na dnu kada je u pitanju gospodarstvo i sve što čini standard i kvalitetu življenja pojedinca i društva bez naznaka oporavka. Prepoznajući opće stanje u Vukovaru ali i Republici Hrvatskoj kao izuzetno povoljno za dodatno razbijanje i rastakanje suvereniteta integriteta nacionalnog ponosa i dostojanstva hrvatskog naroda, države i društva određene političke opcije i pojedinci više i jače nego ikada nasrću na Vukovar kao hrvatski ponos i svetinju. Ispoljena upornost, bahatost i bešćutnost u dosadašnjem zagovaranju i pokušajima uvođenja ćirilice i dvojezičnosti u Vukovar bez prethodno ispunjenih zakonskih uvjeta i protiv interesa i volje većinskog hrvatskog naroda izazivaju revolt i ukazuju na neophodnost i nužnost izborne mobilizacije svih dobronamjernih građana u cilju obrane Vukovara kao hrvatskog grada i simbola Domovinskog rata. Svjesni smo kako za neke grad Vukovar nije i nikada neće biti mjesto posebnog sjećanja i pijeteta, kako će prema njemu i njegovoj žrtvi biti ravnodušni te kako će možda i nijekati simbolično značenje Vukovara u stvaranju i obrani Republike Hrvatske. Oni su do sada ignorirali dane sjećanja na žrtvu Vukovara. Od njih niti ne očekujemo potporu za naše zahtjeve. Braneći hrvatsku državu stekli smo i pravo upozoriti na pitanje i probleme za koje držimo da nisu usmjereni boljitku njezinih građana i to činimo dostojanstveno i otvoreno, nastojeći da se žrtva Vukovara više ne prešućuje ili posramljuje. Često se sasvim opravdano u političkom i javnom prostoru hrvatske čuje tvrdnja kako je Vukovar simbol Domovinskog rata. Ako je to tako onda Vukovar zaslužuje i treba specifičan i odmjeren i poseban pristup, lišen zakonodavne krutosti, a utemeljen na etičko-moralnoj dimenziji značenja Vukovara 1991. godine. Svjestan opasnosti koja se nadvila nad hrvatski Vukovar i važnosti lokalnih izbora Stožer poziva sve građane koji žele dobro svome gradu i sebi da izađu na izbore i daju glas Hrvatskom bloku koaliciji stranaka koje se zalažu za hrvatski vukovar – mjesto posebnog pijeteta. Imajući u vidu sve navedeno Stožer opetovano poziva sve branitelje, stradalnike, invalide Domovinskog rata, radnike, seljake, mlado i staro da izađete na izbore i svojim glasom ojačaju hrvatski Vukovar. Dragi suborci i prijatelji izađimo na izbore i ne dozvolimo im da Vukovar pretvore u sjedište Vijeća srpskih općina.' Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.