NE NASJEDAJTE Kruži nova prevara na društvenim mrežama

06.09.2017. 07:24:46

DIGITALNI KRIMINALCI Policija upozorava građane da ne prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvom od nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao dužnosnici Policija je u utorak upozorila na novi oblik internetske prijevare putem Facebooka u kojoj prevaranti, predstavljajući se kao visoki politički ili vojni dužnosnici, u zamjenu za kasniju naknadu traže novac od svojih žrtava
Na to je nasjela 76-godišnjakinja iz Konavala koja je prevarantu koji se predstavio kao "general američke vojske" uplatila 20 tisuća kuna za kupnju kuće u Hrvatskoj. Policija je priopćila kako je početkom rujna policijskoj postaji Gruda prijavljen slučaj u kojemu je osoba na društvenoj mreži zaprimila zahtjev za prijateljstvom od nepoznate strane osobe koja se predstavila kao general američke vojske. U dubrovačkoj policiji kažu kako je žrtva pristala pomoći te uplatila 20 tisuća kuna na račun navodnog odvjetnika "generala američke vojske" u Indoneziji, a da je prevarena, žena je shvatila nakon više neuspješnih zahtjeva za isplatom obećane naknade te je slučaj prijavila policiji. Policija poziva građane da ne prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvo od nepoznatih stranih osoba i tako se zaštite od ovog novog oblika prijevare u kojemu se prevaranti predstavljaju kao visoki strani politički ili vojni dužnosnici koji imaju namjeru kupiti kuću, piše N1.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.