„NE ŽELIM NI GROBA NI POGREBA, A MOJ PEPEO PROSPITE PO MIROGOJU“

01.12.2017. 08:59:38

General pobjedničke Hrvatske vojske i vitez Herceg Bosne Slobodan Praljak, ostavio je (kako piše Večernji list) oproštajno pismo. Ono je navodno poslano prije dvije godine iz Den Haaga njegovoj obitelji uz napomenu da se otvori samo u slučaju njegove smrti. Kako javlja Hrvatski radio (u jutrošnjoj emisiji Vijesti u 7,00 sati), posljednja želja generala Slobodana Praljka jeste: „Ne želim groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju“. Časni, pošteni, dostojanstveni i nepokorni humanist čiji zadnji čin otpora nepravdi i bešćutnosti svjetskih moćnika ostaje kao trajni znamen ne samo njegove ljudske tragike nego i sudbine jednog naroda, otišao je onako kako je htio. Kao čovjek, Hrvat i kršćanin nije mogao podnijeti sramni žig ratnog zločinca kojim je tako nepravedno obilježen. Borio se kao lav zadnjih 13 godina za istinu, dokazao istinu i živio sve to vrijeme u uvjerenju da postoji pravda i da se istina u ime ljudskog dostojanstva ne može tek tako pogaziti – mada je jako dobro znao s kime ima posla. No, stvarni haaški udruženi zločinački pothvat kojim je izokrenuta istina, agresori na B i H i glavosječe oslobođeni krivnje a nevini osuđeni, ostvaren je, na sramotu UN-a i civiliziranog svijeta. Trebalo im je 13 godina da završe svoje sotonsko djelo, međutim, izgubili su iz vida DA HRVATSKI NAROD NIKAD NEĆE PRIZNATI I PRIHVATITI NJIHOVU PRESUDU. Kako god se ponašale političke elite u Herceg Bosni i Republici Hrvatskoj, što god govorili i poduzimali lešinari i hijene koji se ovih dana naslađuju ovom tragedijom i likuju, HRVATSKI BRANITELJI I NAROD znaju istinu i neće dopustiti da nam je kroji bilo tko! To moraju znati! I to od nas traži žrtva časnog i nepokorenog Generala Slobodana Praljka.   Zlatko Pinter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.