Nebo iznad Europe narančaste je boje, evo o čemu se radi

16.03.2022. 11:01:00

Kiša sa saharskim pijeskom padala je i u Švicarskoj, Njemačkoj, ali i u Virovitičko-podravskoj županiji.

Saharski pijesak iz sjeverne Afrike širi se Europom, a čini se da je došao i na područje Hrvatske iako ne u tolikoj mjeri kao u, primjerice, Švicarskoj, Španjolskoj ili Njemačkoj.  Nebo je, naime, u Španjolskoj jučer bilo narančaste boje jer je prašina iz Sahare vjetrom prešla Sredozemno more i spustila se s kišom na europsko tlo. 

VIDEO Pogledajte nevjerojatne prizore narančastog neba u Švicarskoj: "Obojao" ga je afrički pijesak iz Sahare.

  Kiša sa saharskim pijeskom padala je i u Švicarskoj, Njemačkoj, a srpski mediji javljaju da je i kod njih zaprljala automobile.  ICV javlja kako je i na području Virovitičko-podravsjke županije padala kiša koja ostavlja prljave tragove na automobilima.  Kiša je danas najavljena u većini unutrašnjosti pa se nemojte začuditi ako vam automobil bude prekriven narančanstom prašinom. 

Izvor: Večernji list

Izvorni autor: VL/Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.