NEBULOZE SDP-a: Optužili predsjednicu, na izvanrednoj konferenciji, za utaju poreza

29.04.2015. 19:18:42

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin na izvanrednoj konferenciji za medije u stranačkim prostorijama na Iblerovom trgu optužio je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da se otvoreno svrstava na stranu HDZ-a i de facto postaje glasnogovornicom Tomislava Karamarka u kampanji za parlamentarne izbore Iz SDP-a su poručili predsjednici da se tako njezini prethodnici Ivo Josipović i Stjepan Mesić nisu ponašali, već su držali neutralnu ulogu što i priliči funkciji predsjednika države. Grbin predsjednici Grabar Kitarović zamjera izjave u kojima je predsjednika Vlade Zorana Milanovića optužila za nedostatak dijaloga te otvoreno poručila da se nada da će nakon izbora u Banskim dvorima sjediti neka druga osoba s kojom će imati bolju suradnju. ‘Pri tome ne ispunjava obećanja koja je dala u predsjedničkoj kampanji jer kao što vidimo od preseljenja u Visoku nema ništa, nije smanjen niti broj zaposlenih u Uredu predsjednice, a pokazuje građanima kako se izbjegava plaćanje poreza’, kazao je Grbin. Na novinarsko pitanje što konkretno misli pod optužbama da izbjegava plaćanje poreza i je li tu bilo kršenja zakona, Grbin je kazao da će o tome je li bilo kršenja zakona svoj sud dati mjerodavne institucije ali da bi predsjednica trebala biti prva koja će svojim primjerom građanima pokazati da se porez mora plaćati, a ne da traži rupe u zakonu, komentirao je SDP-ovac. Grbin nije želio detaljnije elaborirati je li mu zasmetalo što će taj novac završiti na računu HDZ-a već je ironično kazao da je HDZ poznat po primanju raznih donacija u kampanjama. O netrepeljivosti Zorana Milanovića prema predsjednici Grabar Kitarović ne moramo puno govoriti, ali čini se kako je SDP očito žestoko započeo predizbornu kampanju i kako se nalaze u borbi za svaki glas.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.