Nećemo se dati u ruke onima koji gaze po uspomeni palih HOS-ovaca!

06.12.2016. 08:08:26

Nećemo dopustiti da nam netko prekraja povijest tko nije sudjelovao srcem u stvaranju hrvatske države, istaknuo je Anto Đapić koji je u ratno vrijeme obnašao privremeno dužnost načelnika stožera HOS-a "Nakon što se oružje spustilo, javljaju se protivnici hrvatske države i Domovinskog rata koji su bez imalo srama ispuzali ispod kamena da bi sada probali okaljati to najbolje što je Domovinski rat dao. 'Za dom spremni' čist je pozdrav pod kojim su ginuli branitelji da bi mi danas uživali u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj", rekao je u razgovoru za Direktno.hr bivši predsjednik HSP-a Anto Đapić koji je u ratno vrijeme privremeno obnašao dužnost načelnika stožera HOS-a osvrćući se na brojne reakcije vezano za otkrivanje spomen ploče jedanaestorici poginulih HOS-ovih dragovoljaca u Jasenovcu. Kako je rekao i sam je bio na otkrivanju te spomen ploče. "To je bio jedan izniman i veličanstven događaj odavanja dužnog poštovanja jedanaestorici 1. satnije 'Ante Paradžik' koja je na novljanskom bojištu dala odlučujući doprinos obrani toga prostora gdje se okupilo nekoliko stotina pripadnika HOS-a sa svojim obiteljima. To je bio jedan impresivan skup koji već godinama nisam vidio. Zaista nisam ni u najcrnjim snovima mislio da će netko naći nešto sporno na toj jednoj spomen ploči", nadodao je Đapić. Prema njegovim riječima, HOS-ovi spomenici su skromni u skladu s proračunom. "Jedan spomenik je podignut na zagrebačkoj Kustošiji, a drugi je podignut u spomen poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a u Splitu. Ostalo su samo spomen ploče na kojima su obilježeni postrojba i imena poginulih s pozdravom 'Za dom spremni', a riječ je o ratnom pozdravu pripadnika HOS-a koji nikome nije smetao prije 25 godina. Mogu svjedočiti da su se županije i gradovi borili da im makar male postrojbe HOS-a dođu na njihov teren i brane s HOS-ovim oznakama njihovo područje", naglasio je. Nakon raznih reakcija povodom podizanja spomen ploče u čast poginulim HOS-ovim dragovoljcima u Jasenovcu, Anto Đapić najavljuje borbu. "Mi se tim prozivkama nećemo dati. Danas smo još odlučniji. Krenut ćemo u akciju, početi slati naše poruke i organizirati novinarske konferencije. Ovo nas samo ujedinjuje. Nećemo dopustiti da nam netko prekraja povijest tko nije sudjelovao srcem u stvaranju hrvatske države, a danas gazi po uspomeni palih dragovoljaca HOS-a", ustvrdio je bivši predsjednik HSP-a, danas predsjednik stranke Desno, Anto Đapić koji je u ratno vrijeme privremeno obnašao dužnost načelnika stožera HOS-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.