Nedolazak kolega iz SDP-a iz GLAS-a najviše govori o njima samima i njihovom odnosu prema braniteljima

30.11.2017. 15:59:13

Brkić: Nedolazak kolega iz SDP-a iz GLAS-a najviše govori o njima samima i njihovom odnosu prema braniteljima Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić kazao je kako je mislio da će jutros u Saboru biti postignuto suglasje oko zajedničke saborske izjave o presudi šestorci. Čitanju izjave naime nisu prisustvovali saborski zastupnici SDP-a i GLAS-a. “Nedolazak kolega iz SDP-a iz GLAS-a najviše govori o njima samima i njihovom odnosu prema braniteljima, prema žrtvi hrvatskih branitelja, iako me ova situacija podsjeća pomalo na 25. lipnja 1991. kada su isto tako bili izašli iz sabornice kada se glasalo o hrvatskoj neovisnosti, na ovakvim situacijama najmanje što možemo je izraziti pijetet žrtvi, pijetet prema onima koji su branili hrvatsku i koji su najzaslužniji za hrvatsku državu i mislio sam da na ovoj teškoj situaciji nećemo skupljati jeftine političke poene”, kazao je Brkić za Novu TV Komentirao je i prijetnje koje je zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh primio nakon što je na Facebooku objavio kako se u Saboru ne može odavati počast nekom tko je osuđeni ratni zločinac. “Živimo u demokratskom društvu i svatko ima pravo reći što misli. Takve oblike nasilja i prijetnji osuđujem. Iako se s gospodinom Richemberghom ne slažem politički, ako mu treba osobna zaštita ja ću biti uz njega”, kazao je Brkić. Richembergh je prijetnje prijavio policiji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.