Nenad Stazić plaši Hrvate: Pobjedi li HDZ Bujanec će biti ministar bogoštovlja, a vi ćete dobiti otkaz

20.06.2015. 08:40:28

Uoči 22. lipnja, Dana antifašističke borbe, u emisiji Poligraf gostovali su predsjednik Saveza antifašističkih boraca Franjo Habulin, povjesničar Tvrtko Jakovina i potpredsjenik Sabora Nenad Stazić. ”Bujanje fašizma ima političkog mentora – HDZ. Što će vam zakoni kad predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izbacuje Titovu bistu s Pantovčaka i na inauguraciju poziva Velimira Bujanca, a predsjednik stranke Tomislav Karamarko s njim se grli u javnosti”, kazao je Nenad Stazić. ”Konačno je nakon 3 godine rada ove Vlade gospodarstvo krenulo nabolje i HDZ ne želi da se ova tema zatvori”, dodao je. Napomenuo je i kako se ponovno prijeti pitanje lustracije te, plašeći narod, podsjetio na Karamarkove riječi o Dolini suza: “Nećete moći ni misliti, a kamoli govoriti ono što mislite ako nesrećom HDZ pobjedi. Velimir Bujanec će biti ministar prosvjete i bogoštovlja, a vi ćete (voditeljica, op.a.)) dobiti  otkaz”, rekao je Stazić. Povjesničar Tvrtko Jakovina poručio je kako su za incident na Poljudu odgovorni i HNS i politika: ”Problem je kad nogometne vlasti postanu radikalnije od poluobrazovanih navijača”, dodao je. Podsjetio je i kako je ova Vlada na početku mandata pokušala reducirati broj državnih praznika pa je predlagala ida se ukine Dana antifašističke borbe – 22. lipnja. ‘Ne možete odvojiti Hrvatsku i antifašizam – jako me zanima kako će izgledati govor predsjednice na proslavi u Brezovici’, dodao je. ‘Tito nije bio djevica Marija, ali ne smijemo ignorirati da je on djelovao u određenom trenutku ili o njemu govoriti neistine’. U emisiju su pozvani i predstavnici HDZ-a, ali su odbili doći jer žele govoriti o gospodarstvu, a ne idologiji. ”Vrlo rado ćemo s njima o tome govoriti kad objave svoj gospodarski program”, kazala je urednica emisije Milena Jukić-Ugrin.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.