NERVOZAN JE, SVAĐA SE, VRIJEĐA SURADNIKE! HDZ-ovci izbezumljeni Plenkovićem: On nikad nije bio ovakav

12.03.2021. 15:19:00

Svojeg šefa Andreja Plenkovića HDZ-ovci posljednjih dana ne uspjevaju prepoznati.

Od uglađenog političara, diplomatskih manira, s briselskim pedigreom Plenković postaje tipičan hrvatski pa i balkanski političar čija retorika uvelike odudara onoj kojom se služio u svojoj prvoj Vladi, ali i u svojem prvom mandatu na čelu stranke.

”Nervozan je, ljut, bijesan, viče na suradnike. To nije Plenković kojeg znamo, a očito da su problem nadolazeći lokalni izbori, izgleda da je postao svjestan da bi ti izbori mogli značiti prekretnicu u njegovoj političkoj karijeri, kako u stranci, tako i u Vladi. Izgledno je da nam slijedi poraz, a nakon toga slijedi i podnošenje odgovornosti pa bi se slijedom toga u stranci mogli probuditi svi oni koji su šutili i krili nezadovoljstvo čak i na unutarstranačkim izborima kada su ga Brkić i Kovač pokušali rušiti”, navodi naš sugovornik iz HDZ-a.

Napominje kako je Plenković prvi ozbiljan udarac zadobio na europskim izborima. Stanje je tada uspio izgladiti, ali situaciju s tih i s lokalnih izbora nije moguće usporediti. ”Tu se radilo o nekoliko fotelja pa gubitak petog, najavljivanog mandata nije bolan, ali lokalni izbori su stotine fotelja, taj gubitak bio bi bolan udarac i Plenkoviću, i stranci, a to neće proći lišo i bez osvete, to Plenković mora znati, a osim toga to i je nešto od čega strahuje”, smatra naš sugovornik koji vjeruje da radi toga premijer vuče krive poteze. ”Ne možeš u takvoj neizvjesnoj situaciji napadati ljude, on je morao slušati poruke lokalnih ogranaka, ali je bio svojeglav, gurao je svoje nedokazane kadrove pa ga je sad ulovila panika. To se tako ne radi, pazite, Karamarko je u vrijeme najljućih sukoba s njim i Stierom, ipak bio toliko trezven i priseban da ih stavi na stranačke liste za Europski parlament, jer se vodio stranačkim interesom. Plenković se tu vodi nekim svojim interesima, koji se ne pokazuju kao ispravni premda je on možda imao dobre namjere i želju da pomladi stranku, na kraju nije postigao ništa i dalje konce vuku Šeks, Čuljak i ostali kapitalci, mi očito možemo mijenjati šefove, ali ne i politiku”, smatra ovaj HDZ-ovac koji kaže da se Plenković počeo ponašati autokratski, dok u isto vrijeme gubi kontroli i sve učestalije čak i u medijima pokazuje svoje nervozno lice.

”Ma i Sanader je po pitanju suradnje bio fleksibilniji od njega, to za stranku nije dobro, a neće završiti dobro ni za Plenkovića. očekujemo debakl u svim većim gradovima, ali i na županijskoj razini, a onda očekujem da sve maske spadnu”, zaključuje naš sugovornik.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.