NESTALOG MLADIĆA TRAŽI I RATNA MORNARICA! HGSS objavio koji su daljnji koraci: ‘Ako ovo danas ne da rezultate…’

22.09.2021. 12:07:00

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem na području jezera Peruća, 24-godišnjim Dominikom Branimirom Bilobrkom iz mjesta Obrovac Sinjski kod Sinja.

Dominik je nestao u nedjelju 19. rujna kada je otišao iz svoje obiteljske kuće ne rekavši nikome gdje ide.

Nije se vratio, a nakon što je alarmirana policija, pronađen je njegov automobil i odjeća. Za njim se traga već treći dan.

Članovi HGSS-a u utorak su pretraživali jezero na mjestu gdje se pretpostavljalo da je mladić ušao, a radi se o području koje se nalazi otprilike kilometar od mjesta gdje su dan prije nađeni njegovo vozilo i osobne stvari, odjeća, mobitel.

U pomoć stiže i Mornarica

Pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić rekao je za N1 potraga još nije dala rezultate. 

“Danas nastavljamo s intenzivnim pretraživanjem Perućkog jezera. Koncentrirali smo se na jezero, imamo opravdane razloge zašto je to tako, 20 ronilaca će danas pretraživati jezero. Stiže nam u pomoć i Hrvatska ratna mornanica”, kaže Gavrić.

Prema njegovim riječima, na osnovu tragova koje su označili psi tragači, ronioci su jučer pretraživali teren, ali ništa nisu pronašli.

“Još vjerujemo da ova potraga može dati pozitivne rezultate. Imali smo takva iskustva, znali smo i nakon pet dana naći nestalu osobu živu. Nadam se da će i ovom slučaju biti tako. Ako ovo danas ne da rezultate, sutra ćemo opet pregledati obalu, a u subotu napraviti jednu veliku, državnu akciju i nadamo se da će se ovo okončati”, govori.

“Ništa nam ne može promaći”

Dodao je kako je riječ o akumulacijskom jezeru u kojem ima svega i svačega, od mulja, starih kuća, ruševina, itd.

“Našli smo odjeću i osobne stvari nestale osobe i to područje od kilometra kvadratnog nekih dvjesto metara nizvodno nam je zona pretraživanja. Danas ćemo koristiti dronove koji pomažu, potražne pse i ljude koji obilaze rubne dijelove obale. Ne može nam ništa promaći”, kaže Gavrić.

Gavrić kaže kako je nestali mladić prije mjesec dana obitelji najavio da će pokušati preplivati Perućko jezero.

“Otac ga je odgovarao od tog poduhvata jer nije bio vrstan plivač. Taj poriv natjecanja je izgleda pobijedio. Momak je bio u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, bavio se sportom, planinario. Ako se radi o plivanju, još ne možemo to potvrditi, rekli su da je bio malo lošiji plivač. Plivanje u jezeru i u moru nije ista stvar. Ako dođe, ne daj Bože, do istrage, a vjerujemo da neće, onda će se dokazivati i istraživati što je bilo”, rekao je. 

Psi tragači su nanjušili nešto?

Potraga je tijekom utorka bila fokusirana na branu, a Gavrić kaže da je bilo posebnih razloga za to.

“To smo pretražili i sad smo mirni s tim dijelom bar za danas”, kaže.

Podsjetimo, spasioce je u ponedjeljak nešto poslije devet sati o nestanku mladića izvijestila policija, nakon čega je organizirana potraga, koju su tijekom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tijekom ranog popodneva su se koncentrirali na samo Perućko jezero.

Psi koji su angažirani u potrazi nešto su nanjušili. Dali su do znanja spasiocima da bi se tu moglo nešto nalaziti, zapetljano možda među panjevima i granama, kojih ima mnoštvo na dnu jezera.

Oba psa istrenirana su za potragu za nestalima u vodi.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/MUP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.