NESTANAK MLADOG SLAVONCA: Prije sedam godina otmičari su u Egiptu oteli Tomislava Salopeka

22.07.2022. 15:33:00

Tomislav Salopek iz Vrpolja kraj Slavonskog Broda u Egiptu je radio kao topograf za jednu francusku kompaniju.

U srijedu 22. srpnja 2015. godine oteli su ga ekstremisti Islamske države. Nakon nekoliko dana na internetu se pojavila snimka na kojoj je Salopek snimljen kako kleči u pijesku, u narančastom odijelu. 

Kraj njega je stajao zamaskirani tamničar, u maskirnoj odjeći, s nožem u ruci. Ultimatum je bio da egipatske vlasti u roku od 48 sati moraju pustiti muslimanske žene iz zatvora ili će Tomislav biti pogubljen.

Odmah pokrenuta potraga
Screenshot / Youtube

Pusić je 13. kolovoza potvrdila da je upućen zahtjev za otkupninu, ali i istaknula tmurnu činjenicu “kako postoji mogućnost da je Tomislava jedna skupina otela, a druga objavila snimku”.

Slutnje se obistinile

Egipatski novinari sumnjali su, pozivajući se na prethodna iskustva s IS-om u pozitivan ishod slučaja. Nažalost, njihove slutnje su se i obistinile. Na internetu je 12. kolovoza osvanula fotografija dekapitiranog tijela.

Svi su se suzdržavali od službene potvrde njegove smrti, ali je tadašnji premijer Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao “kako strahuje da se dogodilo ono najgore”. 

Izvor: zagreb.info

Izvorni autor: A.F./Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.