NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U ISTRI U ribarskoj mreži ulovili morskog psa dugog osam metara

03.03.2019. 09:57:30

U petak predvečer bacio sam u more 60 metara od obale, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, tri mreže, a potom drugi dan ujutro pronašao samo dvije. Treću mrežu kao da je netko izvukao. No prilikom potrage pokazalo se kako se u nju zapetljao ogroman morski pas dug između sedam i osam metara koji je sve povukao na dno. Morao sam tražiti pomoć. Ispričao je ukratko ribar Ivan Pavelić iz Savudrije Morsku neman nije mogao iz mreže sam izvući pa je pozvao prijatelje koji su mu pomogli dodatnom brodicom dotegliti je do savudrijske luke. No tada je nastala prava drama jer nitko nije očekivao kako je ulov u mreži ustvari zaštićeni morski pas planktonaš dug gotovo osam metara i težak skoro dvije tone, piše 24sata. Prema riječima očevidaca, jadna je riba bila umotana u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje. Na površinu je izvučen tek njegov rep, a koji je prema procjeni ribara,bio širok oko dva metra  što je odgovaralo i njegovoj dužini i težini.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.