NEVJEROJATNO Ostala bez vozačke i vozila pijana. Mora platiti 1200 kn!

21.03.2020. 16:40:00

Nevjerojatna presuda izrečena je ovih dana protiv pijane vozačice na Općinskom sudu u Bjelovaru.

Valentina (36) zatečena je u siječnju ove godine oko 1.40 iza ponoći kako u Vukovarskoj ulici u Bjelovaru vozi pod utjecajem alkohola od 1,14 promila. Da stvar bude gora, već je prekršajno kažnjavana, a nedavno joj je oduzeta vozačka na šest mjeseci.

Za prekršaj koji je počinila novim je zakonom predviđena novčana kazna u rasponu od 5000 do 15.000 kuna. No, bjelovarska prekršajna sutkinja Sanja Klauda odlučila ju je kazniti sa – 1800 kuna!

I ne samo to: ako Valentina kaznu podmiri u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, mora platiti samo 1200 kuna. Podsjetimo još jednom: minimalna kazna za te promile je 5000 kuna.

PO MUŽA U KAFIĆ

Kako se, dakle, dogodilo da je pijana i ranije kažnjavana vozačica tako dobro prošla? Ona se na sudu branila da je te noći išla po muža u kafić, pa je tamo popila dva piva. Na povratku su je zaustavili i, eto, napuhala je.

Sutkinja je navela kako joj je kao olakotna okolnost uzeto kajanje i priznanje prekršaja, a kao otegotna ranija osuđivanost.

“Sud joj je odlučio izreći kaznu manju od zakonom propisanog minimuma jer će se i njome postići svrha kažnjavanja te će se okrivljenica ubuduće kloniti ovakvih i sličnih prekršaja”, naglasila je bjelovarska sutkinja.

I još jedna stvar u presudi nije posve jasna. Za Valentinu je navedeno da je lani ostala bez vozačke na šest mjeseci, a da je ta odluka postala pravomoćna u prosincu.

No, čini se da je 8. siječnja ove godine, kad su je zaustavili u Bjelovaru, još imala vozačku dozvolu s obzirom da tog prekršaja nema u presudi.

Izvor: danica.hr

Izvorni autor: Danica.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.