NEVJEROJATNO ŠTO JE SVE POLICIJA NAŠLA NA DAN UTAKMICE Palo je 197 komada skrivenih baklji, oštećeno i službeno vozilo policije

06.12.2021. 16:00:00

U nedjelju s početkom u 17 sati i 30 minuta na Maksimirskom stadionu odigrana je nogometna utakmica 1. HNL između GNK Dinamo i HNK Hajduk koju je s tribina pratilo i pogledalo oko 9 200 gledatelja, od kojeg broja je njih 2 250 bilo gostujućih navijača. U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 14 navijača zbog počinjenja prekršaja iz članka 4. Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te je jedan od njih počinio i prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prekršitelji su starosti od 19 do 36 godina, dok je jedna osoba maloljetna, poručili su iz policije.

Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli sa oko 365 raznih vozila te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu.

Izdvojeni slučaj dogodio se nešto iza 15 sati na Kenedyevom trgu gdje su policijski službenici postupali prema 36-godišnjaku zbog neovlaštene uporabe pirotehničkog sredstva, da bi u tom trenutku nekoliko maskiranih muških osoba tjelesno napalo 36-godišnjaka i policijske službenike, dok su isti potom oštetili i službeno vozilo policije te se udaljili s mjesta događaja. Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je policijski službenik lakše ozlijeđen, dok je 36-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede. Kriminalističko istraživanje je u tijeku s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja o događaju.

Sigurnosnim pregledom prostora samog stadiona prije odigravanja utakmice, policijski su službenici pronašli skrivenih 197 komada pirotehničkog sredstva – baklji.

“U konačnici prije, za vrijeme i poslije odigravanja utakmice, policijski su službenici bili raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja te su tako ujedno bili raspoređeni i u zoni studenskog doma u Jarunskoj ulici.  U 22,05 sati, više od dva sata nakon odigrane utakmice, prema prijavi oštećenika koji se obratio policijskim službenicima, u krugu studenskog doma došlo je do fizičkog napada najvjerojatnije od strane dvije osobe na 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen. Do sada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s oštećenim zasada se događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. „navijačkim nasiljem“ odnosno s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom.  Napominjemo da nasilnog ulaska većeg broja osoba u navedeni objekt nije bilo, pogotovo slijedom činjenica da su policijski službenici preventivno bili  prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja”, poručili su iz policije.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ana Lonjak/Foto: screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.