Nevrijeme: Pljusak s grmljavinom zahvatio Zagreb

09.08.2013. 21:12:18

Meteoalarm je izdao upozorenje najvišeg stupnja pripravnosti zbog za danas najavljenog nevremena za zagrebačko, riječko i karlovačko područje.

Najavljena promjena vremena već je zahvatila neke krajeve u Hrvatskoj. Oko 19 i 30 sati počela je izražena grmljavina južno od Zagreba, izvijestio je CrometeoNešto kasnije jak pljusak i grmljavina pogodili su Krk, a oko 20 sati povremena kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom zahvatili su i Zagreb. Pripremite se za grmljavinsko nevrijeme Iako je olujno nevrijeme s kišom jučer pogodilo karlovačko područje, prava promjena vremena očekuje se tek danas u drugom dijelu dana. Danas nas tijekom dana očekuje sunčano vrijeme, posebice u Slavoniji i Baranji te većem dijelu Dalmacije. Već prijepodne pljuskovi i grmljavina mogući su na sjevernom Jadranu, u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, a glavnina se oborina očekuje poslijepodne i osobito navečer, izvijestio je DHMZ. Mjestimice će biti i jačeg grmljavinskog nevremena praćenog jakim vjetrom, ponegdje i tučom. Zapuhat će umjeren i jak istočni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 32 i 38, a u gorskim će krajevima biti malo niža. Upozorenje Meteoalarma za područje Zagreba, Rijeke i Karlovca Meteoalarm je izdao upozorenje najvišeg stupnja pripravnosti zbog za danas najavljenog nevremena za zagrebačko, riječko i karlovačko područje. Na navedenim područjima očekuje se grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima, olujnim vjetrom i tučom. Upozorenje srednjeg i nižeg stupnja pripravnosti objavljeno je za područje Gospića, Knina i Osijeka. Pula: Mladići zbog velikih valova 'zapeli' u moru, na teren izašli vatrogasci i policija A kao upozorenje svima da ne ulaze u more tijekom velikih valova može poslužiti jutrošnji događaj u Puli. Trojica mladića zbog velikih valova nisu mogla izaći iz mora pa su na teren izašli i policija i vatrogasci. Pretraživalo se područje od Zlatnih stijena do Verudele, a pronašli su ih ipak na obali. U borbi s valovima mladići su 'zaradili' nekoliko ogrebotina i krvave dlanove, piše Regional Express. Karlovačko područje jučer pogodilo olujno nevrijeme Jučer je, podsjetimo, jak vjetar s grmljavinom na užem karlovačkom području rušio stabla i nosio crjepove s krovova, a najveću štetu pretrpjeli su automobili. Osim toga i dijelovi grada bili su ostali bez struje. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.