Nezaposleni, javite se do 10. lipnja!

02.06.2013. 14:46:02

Jedan od stalnih oblika borbe protiv nezaposlenosti svakako je edukacija. U tom cilju osječki Poljoprivredni fakultet počinje provedbu projekta “Eko eduko park” kao model socijalne uključenosti i zapošljavanja ugroženih i marginaliziranih skupina kroz stjecanje edukacije u programu pomoćnog radnika u ekološkoj proizvodnji povrća, voća i cvijeća No, neobično u ovom slučaju je to što će se polaznici tečaja educirati o uzgoju povrtnih kultura u urbanim sredinama, u ovom slučaju u dvorištu stambene zgrade u samom središtu Osijeka. U dvorišnom prostoru Energentskog centra u Reisnerovoj ulici bit će instaliran mini vrt – na 50 četvornih metara proizvodit će povrće, a na 150 četvornih metara cvijeće i voće, piše Glas Slavonije Svojevrsni je to “vrt bez motike” jer proizvodnja je koncipirana tehnologijom visokih gredica, dakle u kontejnerima koji su izdignuti s površine tla. Kao takvi omogućuju i rad onim osobama koje imaju teškoće lokomotornog sustava ili su pak vezane uz invalidska kolica. Projekt je predstavljen krajem travnja, dok je sada raspisana obavijest o izboru polaznika pred kojima je edukacija od 138 sati, od čega su dvije trećine predviđene za praktičnu nastavu. Uvjet za prijavu jest dugotrajna nezaposlenost. Zanimljivo je da će se u provedbu projekta moći aktivno uključiti i stanari zgrade, koji osim što će biti u prilici konzumirati uzgojeno povrće, prikupljanjem biootpada mogu sudjelovati u njegovu kompostiranju. U konačnici, tim bi stanarima na daljnju upotrebu ostao ovakav mini vrt. Rok za prijavu je 10. lipnja, a edukacija će se provoditi od rujna 2013. do svibnja 2014. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.