Nigerijska policija otkrila još jednu 'tvornicu djece'

16.05.2013. 01:59:45

Nigerijska policija je objavila u srijedu da je pronašla šest trudnih tinejdžerica zatvorenih u jednoj kući i uhitila je tri osobe za koje sumnja da su htjele prodati njihovu novorođenčad, manje od tjedan dana nakon otkrića još jedne 'tvornice djece' u zemlji. Po dojavi obavještajne službe izvršili smo pretres kuće u Enuguu gdje smo pronašli šest djevojčica mlađih od 17 godina koje smo oslobodili' u ponedjeljak, rekao je za agenciju France Presse Ebere Amaraizu, glasnogovornik policije u toj regiji. U akciji su uhićeni dvojica muškaraca i žena za koje policija sumnja da su organizatori krijumčarenja djece i oni sada surađuju s policijom, dodao je. Djevojke su 'namamljene u kuću obećanjem da će dobiti novac' nakon poroda, dodao je Amaraizu. 'Istraga će omogućiti da se utvrde sve činjenice. Moramo saznati tko je odgovoran za njihovu trudnoću i odakle su', rekao je. Ovo otkriće događa se pet dana nakon oslobađanja 17 trudnih maloljetnica i 11 sasvim malene djece zatočenih u jednoj kući u Umaki, u susjednoj državi Imu. Djevojčicama je obećano da će nakon poroda dobiti između 25.000 i 30.000 naira (191 dolar), ovisno o djetetovu spolu. UNESCO je krijumčarenje ljudi svrstao na treće mjesto najraširenijih zločina u Nigeriji, nakon korupcije i preprodaje droge. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.