'Nikolić mi je bio suradnik u ratovima, a Vučić dragovoljac'

10.06.2013. 23:37:08

Sa sadašnjim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Šešelj je, kako je izjavio, sve zajedno radio tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH, i zaključio: "Ako sam ja umiješan u ratne zločine, onda je Tomislav Nikolić moj direktan suradnik".

Vojislav Šešelj, kojemu u Haagu sude za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, kao svjedok na suđenju Radovanu Karadžiću – na istoj adresi, izjavio je kako je u zločine za koje njega optužuju, umiješan sadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a i prvi potpredsjednik srpske vlade i ministar obrane Srbije Aleksandar Vučić imao je udjela kao dragovoljac. Kako prenosi agencija Beta, Šešelj je pojasnio kako je cilj njegove stranke bila "Velika Srbija" u koju bi "ušli veliki dijelovi Hrvatske, uz srpsku Bosnu, srpsku Hercegovinu, srpsku Makedoniju i srpsku Crnu Goru". Sa sadašnjim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Šešelj je, kako je izjavio, sve zajedno radio tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH, i zaključio: "Ako sam ja umiješan u ratne zločine, onda je Tomislav Nikolić moj direktan suradnik". Za prvog potpredsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića rekao je da je bio "dragovoljac SRS kod Slavka Aleksića na Židovskom groblju" u Sarajevu i poslije je radio na TV Pale. Šešelju, koji je u sudskom pritvoru od veljače 2003. kada se dragovoljno predao, Tribunal će 30. listopada izreći presudu prema optužnici za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991. – 1993. Besramno se pohvalio kako je "u Hrvatsku i BiH slao dragovoljce iz SRS i svi iz vlasti Srbije bili su puni hvale za dragovoljce". Pohvalio je Slobodana Miloševića kako je "pružao ključnu pomoć" Srbima u Hrvatskoj i BiH te da bez te pomoći ni "krajina" i "Republika Srpska" ne bi mogle opstati. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.