NIKOME NIJE BILO JASNO ZAŠTO JE DINAMU PONIŠTEN POGODAK! EKSPERTI TVRDE: BILA JE TO NERAZUMNA ODLUKA

12.10.2022. 09:03:00

Iako nije djelovao osobito sigurno, njemački sudac je ozbiljnije poteškoće imao samo u prvom poluvremenu. 

Nijemac Tobias Stieler, sudac utakmice Dinamo – RB Salzburg nije djelovao osobito sigurno, iako je ozbiljnije poteškoće imao samo u prvom poluvremenu. U nastavku je donosio ispravne odluke.

Sigurno je nečemu pogriješio prilikom situacije u kojoj je Bruno Petković postigao pogodak, iako sam gol nije mogao priznati zato što je svirao prije nego je Dinamov napadač zahvatio loptu. Zato se VAR nije mogao uključiti...

No, Stieler je u pravu što je prekinuo igru jedino ako je Dino Perić napravio prekršaj na suparničkom igraču u obostranoj borbi za pozciju, u kojoj su i njega gurnuli u leđa. To što su ga gurnuli nije razlog da označi prekid. Međutim, kako mu se to dogodilo iza leđa kako je uopće mogao vidjeti je li bio prekršaj, stoga sudački eksperti s kojima smo se konzultirali kažu da je to bila nerazumna odluka suca.

Opet, ako je bio prekršaj Perića tada je opravdano zaustavio igru, ali to je napravio već kad je lopta bila izvedena te je u tom slučaju trebao svirati slobodan udarac za goste. On je postupio kao da lopta nije bila izvedena i ponovio je korner za Dinamo. 

Kod pogotka Ljubičića VAR je spasio stvar je ni po kojoj osnovi nije moglo biti zalađe, i zato što je Špikić bio pasivan i stoga što je bio autogol...

Ivanušec je ispravno dobio žuti karton zbog simuliranje u 52. minuti.

Izvor: Sportske novosti

Izvorni autor: SN/Foto: Twitter/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.