NINDŽA’: ‘Da se ne lažemo, bilo je dana kada smo umirućim prijateljima vlastitim rukama sklapali oči’

16.05.2021. 08:59:00

“Srce mi je ispunjeno danas. Tolike godine su prošle. Često se sjetim, a na današnji dan mi posebno misli lutaju u ono doba. Tako je davno bilo… Te naše slavne ´90. godine”, prisjetio se Ivica Šafarić – Nindža, pripadnik postrojbe “Crne mambe” koja je jučer proslavila 30. godina osnutka.

“Već sam prvih dana bio zahvalan na prilici koju mi je dao Bog, na onoj želji da vlastitim rukama sačuvam našu hrvatsku zemlju, sa mnogim prijateljima i poznanicima, ali i onim do tada nepoznatim ljudima koji su čuvali mene jednako kao što sam i ja njih, pa su tako postali moja braća. Još sam onda bio zahvalan svojim roditeljima jer su me od malena učili pravim vrijednostima i podržavali me u mojim naumima”, napisao je na blogu objavljenom na portalu Crne mambe.

“Nema potrebe da se lažemo”

Nindža se prigodom obilježavanja ustroja “mambi” posebno osvrnuo na suborce koji su poginuli za Hrvatsku: 

“I nema potrebe da se lažemo, bilo je mnogo teških dana. Gladni, žedni, umorni i krvavi, no dovoljno snažni za obranu svoje Domovine. No tek oni kada smo svojim očima gledali smrt svojih prijatelja, kada smo im na vlastitim rukama sklapali njihove oči… Oči koje još nisu bile umorne, već željne življenja. Oči u kojima se vidjela njihova majka, njihov otac, djevojka, sin, kćer, prijatelji… Oči za kojima i danas tugujemo… I dalje su u našim mislima. Nezaboravljeni. Živi. Tu su negdje. Udišu tlo naše Hrvatske.”

“Sadašnjost nam nosi neke nove ratove”

Progovorio je i o poraću:

“Onih smo dana takve misli morali potisnuti negdje duboko… Morali smo ih sakriti negdje u tamu kako bi mogli nastaviti dalje. Boriti se. I onda je sve bilo gotovo. Nakon što smo sačuvali svoj dom, ponovno je pred nama bilo teško razdoblje. I još je uvijek teško. I imamo to pravo. Jer svoju smo mladost dali za Hrvatsku, svoju smo krv prolijevali i mnogo izgubili. Imamo pravo. Nema idealnog svijeta, ne postoji. I danas se nosimo s mnogim situacijama, teškim trenucima, problemima. Nepravilnosti postoje, nažalost, ali toga će uvijek biti. Sadašnjost nam nosi neke nove ratove, oni su neizbježni, no uz vjeru i Boga budimo vjerni svojoj Domovini kao i ´91.”

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.