‘NISMO NA SVINJOKOLJI!’ Pavliček oprao Možemo, ‘ugledajte se na konobare, spremačice i stražare’: ‘Benčić izgleda kao da ide na plažu’

12.07.2022. 10:39:00

Nakon što su prigovorili zbog zastupnika Možemo oko dress codea saborskih zastupnika, Marijan Pavliček, predsjednik Suverenista, osvrnuo se na tu reakciju za N1. Naveo je kako nemaju problema s odijevanjem zastupnika i kako Hrvatska ima tisuće bitnijih problema, ali je Pavliček ustvrdio i kako je Sabor institucija stara nekoliko stoljeća.

“Tu su najbitniji saborski govori održani. Mislim da svaka institucija, prigoda, protokol i događanje zahtijeva određenu vrstu odijevanja. Sigurno nećete ići na vjenčanje u kratkim hlačama i na sahranu, zna se neki kodeks odijevanja”, rekao je Pavliček. Dodao je i kako nitko od službenih osoba nije prigovarao za ono što smatra neprikladnim odijevanjem, ali kako se određene stvari mogu mijenjati.

“Sabor nema donesen dress code i ja ću uputiti Predsjedništvu Sabora zahtjev da se donese odluka o kodeksu odijevanja jer se radi o povijesnoj instituciji koja zahtijeva prikladno odijevanje”, najavio je Pavliček.

Sabor ostaje, zastupnici prolaze

Dok se slaže kako odijelo ne čini čovjeka, ipak je naveo što je po njemu neprihvatljivo nositi u parlamentu.

“Slažem se da odijelo ne čini čovjeka, ali ne možete doći u startasicama u Sabor. Ne možete doći kao Sandra Benčić za govornicu sa sunčanim naočalama kao da ste na plaži. Ne možete doći zasukanih rukava, kao da ideš na svinjokolju. Zna se neki red. Dolaze u tenisicama, dolaze u zasukanim rukavama, u majicama bez rukava, dolaze za saborsku govornicu sa sunčanim naočalama na glavama. Treba poštivati instituciju u kojoj se nalaze. Za posjetitelje Sabora piše da ne bi trebali dolaziti u kratkim hlačama i šlapama. Saborska straža, konobari i spremačice su svi obučeni od glave do plate, a saborski zastupnici se ne mogu obući kako bog zapovijeda”, rekao je pavliček zaključujući kako je Sabor jedna važna institucija u kojoj su svi prolazni. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ivor Kruljac/Foto: Snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.