Niste očistili snijeg s automobila i nemate zimsku opremu - znate li kolika je kazna?

29.01.2014. 10:32:11

Zima je stigla, a s njom  i vrijeme otežanih uvjeta vožnje. Vidjeli smo to u Zagrebu već u petak nakon što je pao prvi ovogodišnji snijeg i prouzročio kolaps u gradskom prometu. Ako nemate zimsku opremu, nemojte voziti za zimskih uvjeta, odnosno kad je kolnik prekriven snijegom ili kad je na njemu poledica. To vrijedi za gradove, a na državnim cestama i autocestama (osim uz obalu), od 15. 11. do 15. 4. morate imati zimsku opremu bez obzira na uvjete. Inače, kazna od 700 kuna očekuje vas i ako ne očistite automobil od snijega jer time ugrožavate druge u prometu. Dakako, i zbog vlastite je sigurnosti važno temeljito očistiti sva stakla, svjetla i žmigavce prije pokretanja auta i krenuti vrlo oprezno. Hladne gume na hladnom asfaltu imaju slabije prianjanje pa se povećava rizik od proklizavanja. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.