Nitko neće otići u Kujundžićevu stranku

25.06.2013. 11:02:03

HDZ-ovci tvrde kako odlazak Milana Kujundžića neće izazvati nikakvu pomutnju u stranci, još manje isprovocirati neki odlazak iz HDZ-a. Kujundžić međutim, kaže, da će dio HDZ-ovaca otići za njim, a on navodno već radi na osnivanju nove stranke. Za njim bi trebali otići i pomoći mu o osnivanju nove stranke svi nezadovoljnici u HDZ-u, no niti on niti itko drugi zasad ne žele reći koliko je takvih nezadovoljnika. I Kujundžić o tome šuti, ali daje naslutiti kako ima još razočaranih HDZ-om jer i on sam nakon dvadesetak godina u HDZ-u povlači ovako važan korak. Navodi da je uzrok tome taj što se „u njegovoj sada već bivšoj stranci ne odvijaju demokratski nego upravno suprotni procesi“. Najnoviji argument nalazi i u činjenici da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko odustao od unutarstranačkih izbora, iako je nakon preuzimanja HDZ-a obećao izbore, i to po modelu „Jedan član, jedan glas“. „Poraz pretvaraju u pobjedu“ Nije Kujundžić jedini koji je nezadovoljan Karamarkovim odustajanjem od unutarstranačkih izbora u HDZ-u, no rijetko se tko usuditi o tome govoriti. A predsjednik stranke opravdanje za to nalazi u pobjedi na europskim i lokalnim izborima. No, Kujundžić je odmah po odlasku iz stranke o tome rekao: „Pretvarati to u pobjedu znači da imate model boljševizma ili psihijatrijski model. Moraš biti potpuno psihijatrijski bolestan pa crno proglašavati bijelim. Prije mislim da je prvi model u pitanju“. Ukoliko Kujundžič i osnuje novu stranku njeni će prvi utemeljitelji najvjerojatnije, upravo poput njega, biti nezadovoljnici iz HDZ-a, no navodno već računa i na neke sasvim nove ljude, odnosno one koji nisu bili članovi niti jedne stranke. Tek treba vidjeti što će Kujundžić napraviti sa svojom novom strankom i tko će se uopće usuditi pridružiti mu se. Šuška se već i o Jadranko Kosor koju je HDZ prije nekoliko mjeseci izbacio iz stranke. No, nas je zanimalo kakva je situacija u Zadru, odnosno ima li nakon Kujundžićeva odlaska najava odlazaka u njihovoj podružnici, odnosno  nezadovoljnika koji su napustili ili će napustiti lokalni HDZ. Ako je suditi prema riječima tajnika Županijskog odbora HDZ-a, Željka Lončara, razloga za zabrinutost kod njih nema. Naime, Lončar tvrdi kako je situacija kod njih „nikad bolja“ i nema niti govora o nekakvim odlascima: „Došlo je stotinu novih članova“ - Napustio nas je samo jedan član, a došlo nam je više od stotinu novih ljudi! I što je meni posebno drago, riječ je o mladim obrazovanim ljudima, tako da nas nikakvi odlasci za Kujundžićem ne zabrinjavaju. Nemamo razloga za strah jer je naša podružnica jaka i, osim ovog člana sa Vira, nitko nas drugi nije napustio. No, svačije je pravo da napusti stranku, pa i Kujundžićevo, ako smatra da će u nekoj drugoj stranci bolje ostvariti svoje ambicije - zaključuje Lončar. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.