Njemačka: Migranti sa zastavom IS-a u borbi s policijom?

14.09.2015. 15:57:58

Britanske novine Sunday Express objavile su izjavu jednog agenta terorističke organizacije ISIL koji govori da su među novopridošlim emigrantima u Europu ubačeni njihovi ljudi, i to njih više od 4000: ‘Vidjet ćete nas uskoro’ – izjavio je taj čovjek – ‘Naš san je proširiti kalifat po cijelom svijetu i mi ćemo to ostvariti.’ ‘Oni trebaju biti spremni u Europi izvršiti svoj zadatak’, izjavio je pripadnik ISIL-a, a njegove izjave ne odjekuju kao one s naslovom – ŽENE, DJECA, GLAD…’ Sudeći po ovoj novoj slici izgleda da su se te prijetnje počele ostvarivati… Podsjetimo, 30-godišnji ISIL-ovac čiji identitet nije otkriven u anonimnom je intervjuu prije 10 dana rekao kako se opasni i naoružani pripadnici ISIL-a raspoređuju po cijeloj Europskoj uniji.
”Tajno infiltriranje u europske zemlje zapravo je početak veće operacije osvetničkih napada na zapadu u vidu odmazde za američke koalicijske napade. Ako nas netko napadne, onda ćemo sigurno napasti i mi njih”, rekao je tada ISIL-ovac.
Dodao je kako ekstremisti Islamske države za infiltraciju iskorištavaju ranjivu situaciju i osjetljivost europskih zemalja na migrante. U dogovoru s lokalnim krijumčarima pokušavaju se uklopiti i putovati u skupinama migranata koje preplavljuju Europu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.