Njemačka: Ubio ženu, troje djece i sebe, nakon što je poslodavac saznao da je covid potvrda lažirana

08.12.2021. 11:12:00

“Muškarac koji je prošle subote ubio svoju ženu i tri kćeri, a potom presudio i sebi, navodno je lažirao potvrdu o cijepljenu i bojao se da će mu djeca biti oduzeta ako se otkrije da je potvrda krivotvorena”, kazao je njemački tužitelj o slučaju teškog ubojstva kod Berlina.

Policija je pronašla i oproštajno pismo u kojem je muškarac napisao kako je krivotvorio potvrdu o cijepljenju za svoju suprugu, piše Reuters

“Njezin je poslodavac to saznao, zbog čega je par bio u strahu da će biti uhićeni i da će izgubiti djecu”, rekao je tužitelj Gernot Bantleon.

Prošle je subote kasno navečer policija je pozvana na adresu ubijene obitelji kada je jedan od prolaznika uočio beživotna tijela dvoje odraslih osoba u dobi od 40 godina i troje djece u dobi od četiri, osam i 10 godina.

Obitelj je 40-godišnjak ubio vatrenim oružjem u kući u Koenigs Wusterhausenu nedaleko od Berlina, a potom i sebi oduzeo život.

Strašni slučaj dogodio se u vrijeme kada Njemačka pooštrava ograničenja kako bi pokušala zaustaviti četvrti val pandemije koronavirusa. Od prošlog mjeseca zaposlenici su morali pokazati da su cijepljeni, oporavljeni ili negativni na COVID-19.

Njemačke vlasti složile su se prošli tjedan da će necijepljenima zabraniti pristup svim trgovinama, osim najnužnijim, kao što su trgovine mješovitom robom, ljekarne i pekare, a također planiraju uvjetovati cijepljenje za neke poslove.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: EPA/CLEMENS BILAN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.