NORVEŠKO RJEŠENJE ZA IZBJEGLICE: ‘Poslat ćemo ih na otoke na kojima živi više polarnih medvjeda nego ljudi!’

15.09.2015. 10:23:07

NORVEŠKO RJEŠENJE ZA IZBJEGLICE ŠOKIRALO SVIJET: ‘Poslat ćemo ih na otoke na kojima živi više polarnih medvjeda nego ljudi!’ Lider norveških 'Zelenih' Espen Klungseth Rotevatn rekao je kako će stvoriti prihvatni centar za izbjeglice i smisliti neke poslove. No, nadodao je kako je ''Europa pod teškim napadima i kako su norveški standardi pod velikom kušnjom''. Norveški političari su se dosjetili rješenja problema izbjeglica s Bliskog istoka. Naime, palo im je na pamet kako bi sve izbjeglice mogli naseliti u napuštenom arhipelagu u sjevernom Atlantiku – u Svalbardu. Inače na tim otocima živi više polarnih medvjeda nego ljudi. No, norveški političari vjeruju u ispravnost svoje odluke. Guverner Svalbarda još jedino treba legalizirati tu ideju jer navedeno naselje nije dio ‘Schengena’ i ne može tek tako primati ljude. Na otoku Svalbard većina od 2800 žitelja su rudari, no i tu se stvorio jedan problem. Naime, nedavno je Store Norske – najveća kompanija na Svalbardu objavila da će podijeliti 150 otkaza, piše Independant. Lider norveških ‘Zelenih’ Espen Klungseth Rotevatn rekao je kako će stvoriti prihvatni centar za izbjeglice i smisliti neke poslove. No, nadodao je kako je ”Europa pod teškim napadima i kako su norveški standardi pod velikom kušnjom”. Norveška Napredna stranka se jedina ne slaže s ovom idejom, oni se naime, žestoko bore protiv imigranata. Osim toga, jedan član te stranke je prošlog svibnja predložio da se 10 tisuća imigranata pošalje na otok kako bi im demonstrirali kako je Norveška mala… No, danas bi oni Svalbard koristili kao zatvor za narkomane i kriminalce.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.