Nova greška Facebooka: Ustupili brojeve telefona više od 6 milijuna korisnika

22.06.2013. 15:50:54

Zbog tehničke greške Facebook je dijelio kontakt informacije 6 milijuna korisnika osobama s kojima na toj društvenoj mreži nisu prijatelji. Brojevi telefona i e-mail adrese više od šest milijuna Facebook korisnika zbog 'buga' u sustavu postali su dostupni široj javnosti. U Facebooku su priznali kako je svaki podatak greškom bio podijeljen 'jednom ili dva puta'. Ubog tehničke greške pomiješale su se dvije opcije zbog čega su neki korisnici u prijedlozima prijatelja dobili kontakt informacije prijatelja svojih potencijalnih prijatelja. >> Facebook varka: Mail koji vam može onesposobiti računalo O ovoj grešci Facebook se očitovao na svom službenom blogu. Tvrde kako za sad nema nikakvih dokaza da su brojevi telefona ili mail adrese iskorišteni u kriminalne svrhe. Problem su sada riješili te obavijestili agencije za zaštitu privatnosti u SAD-u, Kanadi i Europi koje će o svemu obavijestiti korisnike čiji su podaci postali dostupni zbog tehničke greške ove društvene mreže. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.