Nova knjiga o Ivanu Buriku – svjedoku vjere, mučeniku Srijema

15.10.2013. 10:38:06

Burik prva strana (1)

Ovoga listopada, o dvadeset i drugoj obljetnici mučeničke smrti svećenika i tovarničkog župnika, vlč. Ivana Burika, udruga „dr. Ante Starčević“ iz Tovarnika objavila je dugo pripremanu ilustriranu knjigu „Zvjezdana vrata“. Riječ je o maloj biografskoj trilogiji. Prvi dio, Križni put, obrađuje na djeci zanimljiv način Burikovo djetinjstvo i ranu mladost, drugi dio, Pastir, njegov studij i župnikovanje, a treći, Zvjezdana vrata, mučeničku smrt u Tovarniku.

Predgovor knjizi napisao je pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić. „Zvjezdana vrata“ ispripovijedala je i bogato oslikala književnica i ilustratorica Sonja Tomić.

Knjiga je namijenjena djeci i školarcima osnovne škole te može poslužiti na satovima vjernauka i župne kataheze, kao i obiteljski odgoj u vjeri, a odrasli će u njoj za sebe naći zanimljivih pa i nepoznatih činjenica o Domovinskom ratu i djelovanju toga vrsnog svećenika sveta života.

                                                                   Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik

                                                                   Antun Ivanković, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.