Nova Krila Oluje spremna za prvi nastup

01.05.2015. 09:09:41

Ispitnim letom poručnika Denisa Živaljića i natporučnika Gorana Grgića ovog je tjedna završila je obuka još dvojice novih članova akrobatske skupine HRZ-a "Krila Oluje". Tijekom intenzivne letačke obuke po programu obuke za pilote akro grupe, kroz 40 letova u formacijama do 5 aviona, piloti su se obučavali za izvođenje pojedinačnih elemenata i određenih segmenata iz programa nastupa, sukladno njihovoj poziciji koju će zauzeti u postavi grupe. Svi novi članovi grupe su tijekom zahtjevne letačke obuke pokazali visoki letački potencijal i još viši stupanj motivacije što omogućilo kvalitetno i sigurno provođenje obuke. U obuci novih pilota sudjelovali su i stari članovi Krila Oluje bojnik Nenad Hasneku, satnik Edvard Krišto i bojnik Siniša Hucika,koji se spremaju put Katara. Oni su u posljednja dva mjeseca, sukladno dogovoru s MORH-om i GS OSRH, letjeli s novim članovima u ulozi nastavnika letenja i ispitivača. Prvi nastup grupa bi mogla imati već danas, kao uvod u obilježavanje akcije Bljesak. Kroz sljedećih  dva-tri tjedna grupa će uvježbavati izvođenje punog programa nastupa sa kojim će se predstaviti u prvom dijelu sezone 2015., do završetka obuke i ulaska u grupu 6-og člana što se očekuje krajem lipnja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.