NOVA MASOVNA GROBNICA U VUKOVARU? Identificirani ostaci branitelja ubijenog u proboju

20.04.2022. 10:09:00

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, dana 19. travnja 2022. godine, u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka iz Domovinskoga rata. Tom prilikom završno su identificirani posmrtni ostaci hrvatskoga branitelja nestaloga u studenom 1991. godine u pokušaju proboja iz Vukovara, koji su 2021. godine ekshumirani na području Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1839 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata.

Spominje se nova masovna grobnica s 20 tijela

Istodobno, prema neslužbenim informacijama koje donosi Večernji list, na “Petrovačkoj doli” utvrđeno je postojanje još jedne masovne grobnice koja krije više tijela s čijim bi se iskapanjima trebalo započeti 25. travnja.

Spominje se mogućnost kako je tamo pokopano i 20-ak tijela. Navodno kako se o postojanju masovne grobnice zna već neko vrijeme te da je ovo samo nastavak istrage u koju su uključeni MUP i SOA.

“Tek će iskapanja nam potvrditi o čemu je riječ, jesu li tamo pokopana neka tijela i ako jesu koliko njih. Prema informacijama s kojima sada raspolažemo uskoro ćemo imati još jednu masovnu grobnicu na području Vukovara. Sada ćemo pretražiti cijelu ‘Petrovačku dolu'”, rekao je izvor ovom mediju.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/S.V./Foto: MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.