Nova žrtva partijske medijske diktature

10.07.2014. 18:17:33

Helena Krmpotić treća je žrtva partijske medijske diktature koja sve očitije vlada Hrvatskom televizijom i općenito hrvatskim javnim medijskim prostorom. Nakon što je šikanirao Karolinu Vidović Krišto zbog navodnog neprofesionalizma te otpustio Nadu Prkačin zbog navodnog neprimjerenog korištenja arhivskog materijala, ravnatelj Radman otpušta Helenu Krmpotić zbog navodnog neprimjerenog rječnika. U prethodna dva slučaja potrudio se barem sazvati nekakva povjerenstva i pro forme odraditi nekakvu stegovnu proceduru, no ovoga puta sudeći po najavama neće se čak ni ta farsa provoditi. Ovoga puta dovoljno je samo to što je jedna ministrica preko svog ministarstva uputila prigovor na ponašanje novinarke i to je više nego dovoljno da ta novinarka ostane bez posla. Ovakvu demonstraciju sile nismo mogli vidjeti ni u najcrnje doba komunizma, jer tada su se barem potrudili izmisliti neke druge razloge za uklanjanje neistomišljenika. Današnja Partija u tolikoj je mjeri izgubila doticaj sa stvarnošću da se doista smatra nedodirljivom. Potpuno je besmisleno postavljati pitanje što je to toliko zasmetalo gospođu ministricu i o kakvom se to „kočijaškom rječniku“ radi , jer odgovor na to pitanje nećemo ionako dobiti. Svjedočimo svakodnevno kako se ministri u vladi Zorana Milanovića, pa i on osobno, odnose prema bilo kome tko se samo usudi podsjetiti ih da je Hrvatska demokratska država. Nebrojeno puta do sada došli su u izravan sukob s pravosudnim tijelima, ponajviše s Ustavnim sudom, sukobljavali su se s Crkvom i gotovo svim društvenim skupinama. Ustav RH za njih predstavlja tek nekakvu knjižicu koja im samo smeta pri provođenju njihove ideologije. A Ustav Republike Hrvatske u svom 38. članku kaže kako se jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli koja obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa te kao se zabranjuje cenzura jer novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji. No bez obzira što oholosti Milanovićevih ministara nema kraja, upozoravamo hrvatsku javnost na još jedno grubo kršenje Ustava te još jedno u nizu silovanje demokracije u državi kojom vladaju oni koji ju nikad nisu htjeli. Također izražavamo potporu Heleni Krmpotić kao i svim drugim novinarima i javnim djelatnicima čija je osobna egzistencija ugrožena iz razloga jer svoj posao žele obavljati bez partijskih naputaka. Akcija za bolju Hrvatsku Jasna Dautanac, članica predsjedništva.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.