NOVE PROVOKACIJE VULINA: Nekulturno je kad se u Jadovnu pojave povampireni ustaše!

23.06.2015. 14:46:38

Upitan da prokomentira svoju izjavu o Alojziju Stepincu, Vulin je rekao da je on samo postavio pitanje - je li moguće da netko tko je bio službeni vrhovni vikar, vojni svećenik, zapovjednik vojnih svećenika, može biti svetac. ‘Za odnose Srbije i Hrvatske ljekovito je govoriti o fašizaciji političkog života”, kazao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin te nadodao: ”Ljekovito je govoriti da se na stadionu pojavio kukasti križ i da čitav stadion viče: Za dom spremni! Mislim da je to pomoć prijateljima u Hrvatskoj kada im kažemo da smo spremni da se zajedno borimo protiv fašizacije”. Srpski je ministar poručio da nije nekulturno govoriti istinu, ali da je nekulturno i nedomaćinski kada se na ulazu u Jadovno, jednu od najstrašnijih jama u povijesti civilizacije, okupi “više stotina povampirenih ustaša koje smatraju da jama nije bila dovoljno puna”. Upitan da prokomentira svoju izjavu o Alojziju Stepincu, Vulin je rekao da je on samo postavio pitanje – je li moguće da netko tko je bio službeni vrhovni vikar, vojni svećenik, zapovjednik vojnih svećenika, može biti svetac, prenosi N1. “Samo se onda pitam što je s dušama koje su pobili isti ti. Probajte zamisliti da bilo koji svjetski službenik ode u Mauthauzen ili bilo koji drugi koncentracijski logor Njemačke, položi vijenac na spomenik pobijenim ljudima, a onda s njihovog groba ode do groba zapovjednika logora i položi isti taj vijenac. Ne bi išlo”, rekao je Vulin.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.