Novi detalji krvavog nasrtaja: Napad na Ružicu Ćavar zakuhao je Srbin koji je na sjednicu HDZ-a htio upasti s eksplozivom

23.09.2014. 18:26:39

Premda je javnost upoznata s likom i djelom Nevena Kovačića člana Laburista koji je na staricu nasrnuo manje je poznato da je javnosti dobro poznat i famozni redar, a prema riječima našega sugovornika radi se o Pavlu Močilacu koji je ujedno i organizator prosvjeda. Brutalnom subotnjem napadu na 77-godišnju predsjednicu Hrvatskog pokreta za život i obitelj Ružicu Ćavar na zagrebačkom Cvjetnom trgu, prethodio je još jedan, kako doznajemo ne baš ugodan događaj. Kako doznajemo od svjedoka jedan od redara koji su koordinirali prosvjedom takozvanih nevladinih udruga prije nasrtaja na staricu došao je do Ružice Ćavar, uzeo iz njenih ruku transparent i bacio ga na pod. Nakon toga, udaljio se i vratio natrag u masu da bi se kasnije isceniralo da je Ćavar ta koja je isprovocirala prosvjednike. Svoju priču naš sugovornik pokušao je ispričati i policijskoj službenici koja se našla na mjestu događaja, ali ona je kaže djelovala pomalo nestručno i zbunjeno te nije znala što joj je činiti. Upravo stoga njegovo svjedočanstvo do sada nije uzeto u obzir, a premda su se on i prijatelj policiji nudili kao svjedoci na razgovor nisu pozvani. Ipak, čudno im je kažu što je Ćavar dobila prijavu dok na postupke redara nitko nije reagirao. Premda je javnost upoznata s likom i djelom Nevena Kovačića člana Laburista koji je na staricu nasrnuo manje je poznato da je javnosti dobro poznat i famozni redar, a prema riječima našega sugovornika radi se o Pavlu Močilacu koji je ujedno i organizator prosvjeda. Podsjetimo, nakon što je novoizabrani rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, svojevremeno spomenuo biblijske vrijednosti koje se danas manje poštuju na noge se digao upravo Močilac pismom objavljenom u Jutarnjem listu naslovljenom: 'Na koje biblijske vrijednosti ste mislili? Genocid, kamenovanje, pogubljenja?' Inače, Močilac je doktor farmaceutike rođen u Sremskoj Mitrovici, a njegov status na Facebooku ne tako davno plijenio je pažnju djela javnosti. Aktivist je napisao: - Trebalo je na tu konvenciju (HDZ-a) doći sa šmajserom, bojnim otrovom, bombom, eksplozivom... pobit govna i gotova stvar – pisao je svojedobno. Za njega ste možda čuli i prije godinu dana, kada je poveo svoj privatni rat protiv 'ustaške' wikipedije. Osnovao je tim povodom i grupu na Facebooku nazvanu Razotkrivanje sramotne hr.wikipedije na kojoj se žalio kako nema dovoljno članaka o narodnim herojima i rasnim zakonima u NDH: u zadnje vrijeme bunio se i protiv Ukrajinaca koji su po njemu ustaše i fašisti baš kao i Hrvati.  
  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.