NOVI DETALJI SMRTI MALE CURICE! Mučna kronologija događaja: Dan prije premlaćivanja bila je u Centru! Sve je vodilo tragediji nakon što je istrgnuta iz voljene obitelji!

06.04.2021. 09:38:00

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike naložilo je izvanredni stručni i upravni nadzor u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški nakon kojeg je ravnatelj te institucije, Branko Medunić, smijenjen.

Kako javlja Večernji list, pročešljana je dokumentacije iz koje je utvrđena kronologija događaja koji su prethodili teškom ozljeđivanju djevojčice koja je na kraju preminula.

Navodno je majka djeteta nedugo nakon poroda, u rujnu 2018. godine došla u Centar za socijalnu skrb i zatražila smještaj u sigurnu kuću zbog nasilnog partnera. Ipak, već nakon par dana izlazi iz sigurne kuće i vraća se partneru, a nakon što su se vjenčali par je izrazio želju da im se dijete vrati. 

Centar je procijenio da je povratak djeteta u biološku obitelj umjereno rizičan te da bi dijete trebalo vratiti, ali uz intenzivan nadzor i stručnu pomoć roditeljima.

Dijete krenulo u regresiju

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg, voditeljica je redovito obilazila obitelj, djevojčica je bila uredna, počešljana, lijepo odjevena i urednog razvoja. Međutim, početkom ove godine počeli su problemi. Roditelji su se žalili voditeljici nadzora da se dijete čudno ponaša, da ide u regresiju i da sve slabije govori. 

Preminula curica emocionalno povezana s udomiteljima

U izvješću nakon što je i sama voditeljica primijetila iste stvari, nalaže se hitan odlazak psihologu. Samo dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama majka je došla s djetetom u Centar i tražila pomoć jer nije znala što učiniti, a s obzirom na to utvrđeno je da je bilo povoljnije za dijete da ostane u udomiteljskoj obitelji gdje se dobro prilagodila i gdje je razvila snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima.

Jučer je u Dnevniku Nove TV baka premlaćene curice rekla kako su joj roditelji ozljede i modrice prekrivali šminkom te da je djevojčici otpada i kosa.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.