NOVI IZAZOV ZA CAPAK: Hoće li Plenković zbog ove fotografije biti poslan na samoizolaciju?

23.06.2020. 15:39:00

Vijest da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus mnoge je uznemirila, a epidemiolog Krunoslav Capak naglasio je da će se epidemiološka situacija "dodatno komplicirati" ako se pokaže da je srpski tenisač pozitivan.

A moglo bi biti komplicirano i za premijera, iako je Capak prethodno rekao da njihov sastanak ne mora značiti ništa.

Ako je Đoković pozitivan, premijer se ne mora izolirati , ali testiran je kao mjera opreza i njegov je test negativan", dodao je.


Objasnio je i kontakt premijera i najboljeg tenisača svijeta.

Prema epidemiološkoj anamnezi, nije došlo do fizičkog kontakta među njima, već je to bio kontakt šakama, što se ne smatra fizičkim kontaktom ", a boravak u zatvorenom prostoru trajao je manje od tri minute.

Međutim, kontakt Đokovića i Plenkovića bio je više od dodira šaka . To pokazuje druga fotografija koja je u međuvremenu 'isparila' sa stranica Hrvatskog teniskog saveza, ali ostala na 'cestama interneta'.

I na njemu Plenković dotakne Đokovićevu ruku .

Stoga će Capak ponovo morati krenuti pred mikrofon kako bi odgovorio na još jedno pitanje: " Zahtijeva li" dodatni dokaz "premijera da se izolira?"

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: D.R./FOTO: Mario Ćužić / HTS

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.