Novi pokušaj postavljanja ploče Juri Francetiću nije uspio

30.07.2017. 10:12:51

U OTOČCU Policijski su službenici podnijeli prekršajni prijedlog protiv dvije osobe

Najavljeno postavljanje spomen ploče na rodnu kuću ustaškog zapovjednika Jure Francetića nije se dogodilo, ploča nije postavljena.

Policijski su službenici podnijeli prekršajni prijedlog protiv dvije osobe, zbog narušavanja javnoga reda i mira. Kako neslužbeno doznaje N1, nakon svete mise pjevali su ustaške pjesme u mjestu Brlog. Predstavnici udruge HAZUD jučer su u Otočcu drugi put pokušali postaviti spomen-obilježje  Juri Francetiću. Potvrdio  je to za Novi list.  Ivan Biondić, glasnogovornik HAZUD-a. Prije mjesec dana policija im je oduzela dvije ploče posvećene Francetiću, originalnu i »razblaženu«, ali oni ne odustaju.– Vjerujem da bismo ovaj put mogli uspjeti. Mi igramo bijelim figurama i stoga smo u prednosti u odnosu na naše, uvjetno rečeno, protivnike koji imaju crne figure, ali svejedno im ne želim otkriti što točno namjeravamo napraviti. Imamo mi i treću, četvrtu verziju ploče – rekao je Biondić. Misu će u Otočcu, kao i 1. srpnja, predvoditi don Anđelko Kaćunko .

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.