Novi spin Freda Matića: Preko žrtava silovanja do premijerove naklonosti?

12.09.2013. 08:21:41

Sastanak Savjeta kojega je Fred zakazao za četvrtak, njegov savjetnik naziva vrhunskim spinom prvog čovjeka Ministarstva branitelja. Ministar je naime, prvi put od članova savjeta zatražio nekoliko dana ranije, da se izjasne tko će sudjelovati na sastanku. Zaključuju kako mu je sada, silno potrebna podrška onih koje je prije samo koji tjedan, optužio za pokušaj rušenja vlasti. ministra da se na ovaj način, želi 'oprati' pred premijerom Milanovićem i uz podršku savjetnika učvrstiti svoju dobro poljuljanu poziicju.

Ministar branitelja Fred Matić koji je posljednjih tjedana preko medija 'ratovao' sa svojim savjetnicima, (koje je sam birao), obrazlažući kako su njihovi susreti tek povremeni, neformalni sastanci i prozivao ih za rušenje aktualne vlasti, (iako službeni dokument o njihovu imenovanju govori drugačije) našao se u novom problemu! U 'tihom' je sukobu sa svojim zamjenikom Bojanom Glavaševićem, a između njih se prepriječio problem žena silovanih u Domovinskom ratu, kaže jedan od Fredovih savjetnika. I dok se Fred, navodno iz duga prema Mariji Slišković, predsjednici Udruge Žene u Domovinskom ratu, njegovoj dugogodišnjoj prijateljici još iz vremena dok nije bio ministar, a koja mu je pomogla u promoviranju njegove knjige "Ništa lažno", zalaže za to da žrtve silovanja budu dio posebnog Zakona o žrtvama silovanja, Glavašević misli suprotno. Mišljenja je da bi žrtve silovanja trebalo obuhvatiti Zakonom o civilnim žrtvama. Krug oko Fredova Savjeta smatra to vrlo opasnim iz razloga što bi se time, sada kada je Hrvatska članica EU, žrtve silovanja izjednačile primjerice s četnicima koji su ranjeni u agresiji na Hrvatsku. S druge strane, sastanak Savjeta kojega je Fred zakazao za četvrtak, njegov savjetnik naziva vrhunskim spinom prvog čovjeka Ministarstva branitelja. Ministar je naime, prvi put od članova savjeta zatražio nekoliko dana ranije, da se izjasne tko će sudjelovati na sastanku. Zaključuju da mu je sada silno potrebna podrška onih koje je prije samo koji tjedan optužio za pokušaj rušenja vlasti. Prozivaju ga da se na ovaj način želi 'oprati' pred premijerom Milanovićem i uz podršku savjetnika učvrstiti svoju dobro poljuljanu poziciju. Nije mu Milanović, kažu dobroupućeni, zaboravio zviždanja u Kninu, s obzirom da je ministar branitelja neposredno pred proslavu Oluje poručivao kako se vlast ne treba bojati branitelja.

Sumnjivo je, kaže naš izvor, što su među točkama dnevnog reda žrtve silovanja u Domovinskom ratu, potraga za nestalima i 'razno', unatoč tome što Hrvatsku potresaju problemi poput ćirilice u Vukovaru, protiv koje su se Fredovi savjetnici kratko i jasno izjasnili već odavno – ne ćirilici ni sad ni ikad!  Zašto baš u ovom trenutku ministar povlači ova pitanja, zašto se problem silovanih i nestalih otvara sada kada se desetljeće ranije taj problem trebao rješavati?  Osim toga, tu je i "Lex Perković", a javna je stvar povezanost između Fredova zamjenika Ivana Grujića, bivšeg vozača Udbe i njegova nekadašnjeg šefa Josipa Perkovića.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.