NOVI TERORISTIČKI NAPAD NA FRANCUSKU Kamionom se zaletio u gužvu u Nici – najmanje 84 mrtvih i 100 ranjenih

15.07.2016. 09:21:05

Kamion se u četvrtak navečer zabio u veliku skupinu ljudi, koji su se okupili na Promenade des Anglais kako bi obilježili Dan Bastille, službeni nacionalni Dan državnost, kojim se obilježava početak Francuske revolucije. Prema posljednjim informacijama agencije AFP, poginulo je najmanje 84 ljudi. Ozlijeđeno je više od 100 osoba, a deseci se nalaze u kritičnom stanju. Žrtve su promatrale veliki vatromet na plaži i šetale po promenadi, kada ih je pokosio bijeli kamion. Francuski mediji vozača kamiona identificirali su kao 31-godišnjeg Francuza podrijetlom iz Tunisa, koji je od ranije poznat vlastima. Policija ga je ubila nakon napada. Na društvenim su medijima objavljena fotografije kamiona, koji je teško oštećen te prošaran rupama od metaka. Svjedoci pričaju da je kamion pokosio ljude pri velikoj brzini, krivudajući po cesti kako bi zahvatio što veći broj ljudi. Nakon zasutavljanja kamiona, izašao je iz vozila i počeo pucati po prolaznicima. Dužnosnici kažu da je kamion bio pun oružja, streljiva i granata. Predsjednik Francois Hollande hitno je otputovao u Pariz, te najavio priduljivanje izvanrednog stanja u zemlji, koje ističe 26. srpnja. Baš u četvrtak Hollande je rekao kako će ukinuti izvanredno stanje, koje je na snazi od prošlogodišnjih terorističkih napada na Pariz u studenom, kada je poginulo 130 ljudi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.