Novi Zakon o Zadrugama hrvatskih branitelja

30.12.2014. 18:01:20

Obavijest za sve branitelje koji vode Braniteljske zadruge i zadrugare Izašao je novi zakon o Braniteljskim zadrugama, od 15.7.2014. a pravilnik 11.2014.god. koji kaže SVE BRANITLJSKE ZADRUGE se moraju preregistrirati do kraja 02.mjeseca 2015.god. Ako se ne preregistriraju do tog roka, zadruge će ostati u sklopu ministarstva poduzetništva i obrta te branitelji koji su u mirovini neće moći biti upravitelji niti će moći raditi kroz zadruge. Po novom Zakonu će morat imati zaposlena upravitelja i plaćati sve doprinose. Ako se preregistriraju do 02.2015.g. pod nazivom ,, BRANITELJSKA SOCIJALNA-RADNA ZADRUGA,, onda će pripasti pod Ministarstvo branitelja i moći će normalno fukcionirati svi branitelji koji su u mirovini i raditi kroz zadruge i naravno upravitelji koji su u mirovini i dalje ostati upravitelji. Ministarstvo branitelja je donio taj pravilnik i novi Zakon koji je objavljen u Narodnim novinama ( NN 134/14 ). Mnogi branitelji i braniteljske zadruge nisu informirani i ne znaju za taj zakon. Molimo sve braniteljske zadruge koji nisu upoznati sa novim Zakonom da se pripreme za preregistraciju da nebi poslije imali problema. Braniteljska zadruga Pauk-Čeka

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.