NOVI ZAKON: Za neplatiše kazni nema nove vozačke niti produljenja registracije!

02.01.2014. 23:09:26

vijest-slika

Novi zakon , prema kojem se uvodi registar izrečenih, a nenaplaćenih novčanih kazni uveden je još u lipnju 2013. godine no država je dužnicima dala rok od 6 mjeseci kako bi platili svoja dugovanja. Od 1. siječnja 2014. oni koji su i dalje u novom registru, ne mogu, primjerice produžiti vozačku dozvolu. Osim toga neće moći produžiti registraciju automobila. Zabrana vrijedi dok se kazna ne plati ili do zastare, a to je rok od 3 godine.Kada se ustanovi kako kazna nije plaćena, registar šalje signal svim šalterima za izdavanje vozačkih i prometnih dozvola. Zadrani pozdravljaju ovakav zakon. Također, postoji i 50 postotni popust za građane koji unutar 3 dana plate kaznu. Ukoliko to ne mogu, prekršajni nalog mogu platiti u roku od 8 dana. Uplatom dvije trećine iznosa novčane kazne, smatrat će se da je ista u cijelosti plaćena. Žalbe i sudske postupke možda je najbolje zaboraviti jer ćete u slučaju gubitka morati platiti i sudske troškove , a Fina će vam sjesti na plaću te ćete završiti u novom registru, registru neplatiša.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.