O 'lex Perkoviću': 'Mi smo zarobljenici u ptičjem rezervatu nečije taštine'

20.09.2013. 12:48:59

Izostanak rasprave o europskom uhidbenom nalogu na Vladi izazvao je buru među saborskom oporbom. Saborska oporba danas je održala konferenciju za novinare na kojoj su se uglavnom dotakli teme 'lex Perković'. HDZ-ov Gordan Jandroković pozvao je Vladu da izmijeni sporni zakon kako bi on bio u duhu onoga što Europska komisija očekuje. 'Dogovorili se jednoglasno da ćemo ovaj tjedan imati raspravu o 'lex Perković. Nažalost do današnjeg dana kolege iz SDP-a nisu sazvale sjednicu niti kada niti zasto je odgođena. Smatramo politički vrlo nekorektnim i nepristojnm to je neodrživo dovodi se u pitanju i rad u Saboru i korektnost. Vidjeli ste na koji je način vođena sjednica gdje se predsjednik Sabora dodvorava premijeru i ministrima, a u odborima se vara oporbene stranke', rekao je Jandroković. Bori Grubišiću iz HDSSB-a isto nije jasno zašto još nije održana sporna sjednica. 'Lex Perković ugrožava nacionalne interese ne samo rušenje ugleda nego i potencijalni monitoring, ali i Schengen. Gospođa Merkel je svojom gestom pokazala sto misli', rekao je Grubišić. Na cijelu situaciju s negodovanjem gleda i Branko Vukšić iz Laburista. 'Odbor bi izglasao ono što kaže Milanović. Vraćamo se u vremena gdje je tuđe mišljenje neprijateljsku pa tako smo i i neprijatelji. Vlast se ne može dogovoriti i zato nije bilo odbora. A ne bi bilo zgodno čuti suprotno misljenje HNS-a. Treba zaštiti velikog vođu, a Milanović je zbog inata i prkosa uvukao Hrvatsku pa i gradjane. Ovaj odbor je smokvin list, nema demokracije sabor je glasačka mašina. Milanović je uvrijedio čelnike EU kada je rekao da je to njihov blef, dakle oni su bleferi. Ne nego smo mi bleferi, i gura nas u ptičji rezervat. Mi smo zarobljenici u ptičjem rezervatu nečije taštine', rekao je Branko Vukšić. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.