O ubojstvima u Vodicama i Ražinama oglasio se i DORH: Krvoproliće je počinjeno automatskim oružjem

01.02.2021. 10:14:00

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku postupa povodom obavijesti da je 30. siječnja 2021. u Vodicama ubijen hrvatski državljanin (1974.) i da su u Ražinama ubijena hrvatska državljanka (1960.) i dvojica hrvatskih državljana (1959. i 1979.), a radnje poduzimaju dvojica zamjenika županijske državne odvjetnice, priopćili su iz DORH-a, donosi N1.

“Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, proveo očevid u Vodicama, na mjestu gdje je u osobnom automobilu pronađeno tijelo hrvatskog državljanina (1974.) te je dosadašnjim očevidom utvrđeno kako je ubijen s više hitaca iz automatskog oružja. Očevid je nastavljen 31. siječnja 2021. u krugu Policijske uprave šibensko-kninske na osobnom automobilu žrtve ubojstva.

Drugi očevid provodi zamjenik županijske državne odvjetnice u ŽDO-u Šibenik u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, u poslovnom objektu u Ražinama u kojem su pronađena tijela žene i dvojice muškaraca te je dosadašnjim očevidom utvrđeno da su ubijeni s više hitaca iz automatskog oružja. Očevid je započeo 30. siječnja 2021. i nastavljen je 31. siječnja 2021.

Budući da je policija u međuvremenu na širem području Vodica pronašla tijelo hrvatskog državljanina (1964.) za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo četiri osobe, i osobni automobil u vlasništvu žrtava ubojstva, na mjesto događaja je izašao dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice te je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske obavio očevid. Utvrđeno je da je navedeni muškarac počinio samoubojstvo automatskim oružjem.

Dežurni zamjenik naložio je da se sva tijela prevezu na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik te je dao nalog stalnom sudskom vještaku sudske medicine da obavi pregled i obdukciju tijela”, priopćeno je iz DORH-a.

Izvor: sibenik.slobodnadalmacija.hr

Izvorni autor: Šibenski.hr/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.