Obavijest HRVI korisnicima osobne invalidnine

17.05.2022. 19:18:00

Radi brže i jednostavnije izmjene i usklađivanja podataka potrebnih za PK obrasce te kako bi se olakšalo hrvatskim ratnim vojnim invalidima u tom postupku, Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrenulo je inicijativu i dostavilo Ministarstvu financija - Poreznoj upravi podatke u svrhu sistemskog ažuriranja PK obrazaca HRVI s oštećenjem organizma od 20 do 90 % (korisnici osobne invalidnine).

Izmjene su provedene s datumom 1. siječnja 2021. te je Ministarstvo financija - Porezna uprava provedene izmjene primijenilo u posebnom postupku utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza i prireza porezu na dohodak za 2021. godinu.

Ubuduće, u slučaju da dođe do određenih promjena u visini invaliditeta, pozivaju se hrvatski ratni vojni invalidi da ažuriraju svoje PK obrasce putem sustava ePorezna ili u nadležnim ispostavama Porezne uprave prema mjestu prebivališta.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: MHB/Foto: MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.