OBAVIJEST IZ MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA

21.03.2020. 11:09:00

Sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja koronavirusa u navedenoj kategoriji dostupne su sve promjene koje se odnose na djelokrug rada Ministarstva hrvatskih branitelja

 

  • OBAVIJEST STRANKAMA


Sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja koronavirusa, pozivamo naše stranke da nas kontaktiraju putem telefona ili elektroničke pošte.

Kao što vam je poznato, vrata Ministarstva hrvatskih branitelja uvijek su otvorena svim našim strankama, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

No, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, pozivamo sve na pojačan oprez u cilju očuvanja zdravlja.

Kontakti djelatnika Ministarstva hrvatskih branitelja dostupni su OVDJE.

Kontakti područnih jedinica Ministarstva dostupni su OVDJE

Obavijest je dostupna na poveznici.

 


  • TRIBINE ZA INFORMIRANJE I PROMICANJE SAMOZAPOŠLJAVANJA ODGOĐENE DO DALJNJEGA

 

Tijekom veljače i ožujka održane su tribine u devet gradova, a zbog koronavirusa (COVID-19) odgođeno je održavanje tribina u narednom razdoblju te će se novi termini naknadno definirati.

Vijest o tribinama dostupna je na poveznici.
 


 

  • PRODUŽUJE SE ROK ZA PRIJAVE PROJEKATA


A) Rok prijave projekata produžuje se do 2. travnja 2020. godine za javne natječaje:

1. Promicanje vrijednosti Domovinskog rata,

2. Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI i stradalnika te članova obitelji smrtno stradaloga i nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, 

3. Sudionici i stradalnici Drugoga svjetskog rata. 


B) Rok prijave aktivnosti obilježavanja obljetnica vezanih za Domovinski rat produžuje se do 3. travnja 2020. godine za Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja, stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2020. godini.

 
C) Rok podnošenja zahtjeva produžuje se do 15. travnja 2020. godine za:

1. Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini,   
                    
2.  Javni poziv za dodjelu potpora radu zadruga hrvatskih branitelja u 2020. godini,    
       
3. Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini.Obavijest je dostupna na poveznici
 


 

  • ODGODA PROVOĐENJA PROGRAMA PREVENTIVNIH SISTEMATSKIH PREGLEDA


Privremeno je obustavljeno provođenje preventivnih pregleda hrvatskih branitelja te liječenje u hiperbaričnoj komori. O nastavku provođenja programa, hrvatski branitelji će biti pravovremeno obavješteni. 

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: MHB/Foto: MHB

Autor: