OBAVIJEST UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA I RATNIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA 1992-2000

16.07.2014. 21:39:43

Ovim putem Vas se obraćamo, kako UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA I RATNIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA 1992-2000,koja ima za cilj poduzimanje svih pravnih i drugih radnji u zaštiti interesa članova ove Udruge koji su , kao pripadnici HVO-a stradali u Domovinskom ratu i kao takvi do 2000. godine ostvarili pravo na invalidsku ili obiteljsku mirovinu u Republici Hrvatskoj. Poznato vam je da je Hrvatski Sabor dana 14. prosinca 2012.g donio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji („Narodne novine „ broj 140/12 od 17.12.2012.g) koji u čl. 42 propisuje „Ništavno je rješenje o statusu ratnog vojnog invalida , odnosno HRVI iz Domovinskog rata, kao i statusu člana obitelji poginulog i umrlog hrvatskog branitelja , te o pravu na osobnu i obiteljsku invalidninu i druge novčane naknade po osnovu oštećenja organizma , ako sadržava slijedeće nepravilnosti: - Osoba kojoj se primanje ili od koje se izvodi status i pripadajuća prava temeljem rješenja iz ovog članka, nije sudjelovala u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sukladno članku 2 Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. O oglašavanju ništavnim rješenja ministarstvo će donijeti pojedinačna rješenja u roku od jedne godine od dana stupanja na snagu ovog zakona“. Iz prednjeg Zakona proizlazi da će, ministarstvo svim ratnim vojnim invalidima HVO-a i obiteljima poginulih pripadnika HVO koji su pravo na invalidsku i obiteljsku mirovinu ostavili do 2000.g oglasiti rješenja o statusu hrvatskog branitelja ništavnim, a što bi imalo za posljedicu ukidanje mirovine. POZIVAMO sve HRVI i Udruge proistekle iz Domovinskog rata da se jave ako su zainteresirani za mirno i trajno rješenje. Javite se putem mail-a ili putem poruke na našoj stranici. Email; uhbrvidr@hotmail.com https://www.facebook.com/uhbrvidr.sb

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.