Obilježava se godišnjica pada Vukovara: Paljenje svijeća za poginule i nestale

17.11.2013. 15:52:26

1_186136

Duž cijele Avenije - od Trešnjevačkog trga do Ulice grada Gospića - branitelji i djeca iz osnovnih i srednjih škola s područja Trešnjevke i Trnja zapalit će nekoliko tisuća lampaša.

U Zagrebu se u nedjelju u 18 sati tradicionalno pale svijeće u Aveniji grada Vukovara. Kao i prošlih godina organizatori ističu istu poruku - zapamtite Vukovar. Tradicionalno paljenje lampaša organizira klub veterana 148. brigade HV-a u suradnji s drugim udrugama. Duž cijele Avenije - od Trešnjevačkog trga do Ulice grada Gospića - branitelji i djeca iz osnovnih i srednjih škola s područja Trešnjevke i Trnja zapalit će nekoliko tisuća lampaša.

Svijeće su u Vukovaru, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, zapalili članovi Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja 'Vukovarske majke'.

Na vukovarskoj obilaznici će kod zavjetne kapelice molitvu za poginule i nestale moliti svećenik iz župe Kraljice mučenika Mato Martinković, a molit će se i u krugu vukovarske bolnice

Vesna Pusić, sestra Zorana Pusića koji stoji iza jučerašnjih provokacija u Zagrebu kada su postavljali dvojezične natpise, rekla je da ne očekuje nikakve nerede u Vukovaru.

"Pred žrtvom Vukovara svi trebamo stajati zajednički i zajednički odati počast, a nakon toga možemo raspravljati politički koliko god treba i koliko god je potrebno", istaknula je.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.