Obilježavanje 23. godišnjice progona Polačana

19.09.2014. 14:47:07

Polača se danas prisjetila te dostojno obilježila 23. godišnjicu progona hrvatskih civila i pripadnika policije iz Polače. Tim povodom položili su vijence i zapalili svijeće na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Franka Lisice i pred centralnim križem, te tako odali počast svima onima koji su stradali u Domovinskom ratu. Sjećanje na 18.09.1991. godine će uvijek biti u srcima i mislima svih onih koji su na taj dan izgubili svoje ognjište, svoje obitelji i svoj dom. 18.rujna davne 91.' Polaču su obilježili crni i teški dani. 1100 Polačana je moralo napustiti svoj rodni kraj kako bi spasili svoj život od ruke agresora. Egzodus je to kojeg će se Polačani zauvijek sjećati. Policijska ispostava Polača je taj dan obavila svoju dužnost, stavili su živote civila ispred svojih vlastitih i zaštitili su tamošnji narod. Načelnik Općine Viktor Prtenjača naglasio je kako Polača današnji dan ne slavi već se sjeća jednog od najtužnijih dana i još jedan put zahvaljuje pripadnicima policije na svemu što su učinili za obranu Polače i spas stanovništva. Tuga, tragedija i gubitak ljudskih života su neprocjenjivi gubitci koje je za sobom ostavio Domovinski rat. Borba za svoju obitelj, svoj dom i život u slobodu je obilježila devedesete godine. Život pod hrvatskim nebom, na hrvatskoj zemlji je vrijednost zbog koje su ginuli naši najmiliji. Na nama je da to nikada ne zaboravimo, da se toga ponosno uvijek sjećamo i da zahvalnost nikad ne izgubimo. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.