Obilježavanje 25. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika

05.10.2016. 16:11:13

BURIKOVO 2016. Tovarnik – Dana 8. listopada 2016. obilježavamo 25. obljetnicu mučeničke smrti vlč. Ivana Burika, isti dan slavimo i Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Udruga dr.  Ante Starčević iz Tovarnika, zajedno s MK Hrvatski sokol iz Osijeka već osmu godinu zaredom organizira utrku koja je posvećena vlč. Ivanu Buriku i svim mučenicima Crkve u Hrvata. Obilježavanje će započeti u 8. listopada 2016. u 11:00 sati u Vukovaru na ušću rijeke Vuke u Dunav molitvom ispred križa „Žrtvama za slobodnu Hrvatsku“. Start utrke u 11:20 sati na vukovarskom mostu Jean-Michel Nicolier. Cilj je u Tovarniku na groblju Sv. Križa oko 14:40 sati, a tada će uslijediti polaganje vijenaca i zajednička molitva na mjestu masovne grobnice i kod spomen-poprsja i groba svećenika Ivana Burika. U tovarničkoj župnoj crkvi Sv. Mateja, apostola i evanđeliste u 19:00 sati uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, predvoditi će zajedno s Đakovačko – osječkim nadbiskupom mons. Đurom Hranićem i brojnim svećenicima misno slavlje za pokojnog župnika vlč. Ivana Burika. Predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović preuzela je pokroviteljstvo nad organizacijom "8. Memorijalne utrke Vukovar - Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata", a povodom 25. godišnjice i Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik Antun Ivanković, predsjednik mucenik-vlc-ivan-burik   burik_25obljetnica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.